'Tottenham en Liverpool geven gas: bod van 22 miljoen euro op Serie A-tiener'

'Tottenham en Liverpool geven gas: bod van 22 miljoen euro op Serie A-tiener'

09-12-2016 19:58
5

Tottenham Hotspur en Liverpool hopen Juventus af te troeven in de strijd om Franck Kessie. De Ivoriaanse middenvelder van Atalanta Bergamo moet zo'n 22 miljoen euro kosten. Beide Premier League-grootmachten zijn bereid om dat bedrag op tafel te leggen. 

Het Italiaanse medium Corriere dello Sport meldt dat deze week. Kessie (19) beleeft een topseizoen bij Atalanta. Met zijn prestaties - hij scoorde vijf keer in dertien competitieduels - heeft de Afrikaan zich in de kijker gespeeld bij alle topclubs uit Europa. Onder meer Bayern München, Internazionale, Arsenal en Chelsea zijn recentelijk aan Kessie gelinkt, maar Spurs en Liverpool geven nu gas in de strijd om de middenvelder. 

De Premier League-topclubs zijn beide bereid om ongeveer 22 miljoen euro te betalen voor Kessie. In Engeland kan de tiener zo'n 2,5 á 3 miljoen euro per jaar gaan verdienen. Juventus is ook zéér geïnteresseerd, maar moet het op salarisvlak afleggen tegen de concurrentie uit Engeland. Als Kessie in januari inderdaad wordt verkocht, kan Atalanta waarschijnlijk nog wel tot de zomer beschikken over de international.