Opmerkelijk gerucht: De Boer nieuwe trainer van Sneijder en De Jong

Opmerkelijk gerucht: De Boer nieuwe trainer van Sneijder en De Jong

10-12-2016 08:24
10

Frank de Boer werd vorige maand op straat gezet door Internazionale, maar begint misschien volgend seizoen aan een nieuwe klus als trainer. Hij wordt door Turkse media, waaronder Sporx, namelijk genoemd als coach bij Galatasaray.

Bij de Turkse topclub staat Jan Olde Riekerink momenteel namelijk aan het roer. De Nederlandse coach, die De Boer ongetwijfeld nog kent uit zijn periode bij Ajax, bezet met zijn ploeg de derde plek in de Turkse Süper Lig. Het gat met koploper Istanbul Basaksehir is opgelopen tot vijf punten. De nummer twee Besiktas staat drie punten los van Galatasaray.

Voorzitter Dursun Ozbek ziet het in ieder geval al helemaal zitten in De Boer, die volgend seizoen de trainer moet worden volgens de geruchten die de ronde doen. De preses van Galatasaray wil zijn trainersstaf voor komend seizoen zo spoedig mogelijk presenteren. Er wordt nu gemikt op een presentatie in januari. Onder meer Wesley Sneijder staat onder contract bij de Turkse topclub, waar ook Nigel de Jong en oud-Ajacied Kolbeinn Sigthorsson een verbintenis hebben.