Update: Turkse media reppen over zeker dertien doden na aanslagen in Istanbul

Update: Turkse media reppen over zeker dertien doden na aanslagen in Istanbul

10-12-2016 22:53
6

Istanbul is zaterdagavond opgeschrikt door twee explosies. Nabij het stadion van Besiktas werden twee luide knallen gehoord, waarna er op Twitter door omwonenden video's en foto's zijn gemaakt.

Het is niet duidelijk of het om bommen gaat, maar duidelijk is dat de explosie bij de Vodafone Arena van Besiktas de grootste van de twee was. In een park verderop was ook een explosie te horen. In het stadion van de Turkse topclub brandden de lichten nog, omdat een uur voor de explosies de wedstrijd van Besiktas was afgelopen.

Besiktas won zaterdagavond met 2-1 van Bursaspor. Het lijkt erop dat alle aanwezigen al naar huis waren toen de explosies plaatsvonden. Op foto's zijn zwarte rookpluimen te zien.

Update 21.08 uur: Het lijkt flink mis rond het stadion van Besiktas. De Minister van Binnenlandse Zaken van Turkije heeft aangegeven dat er op z'n minst twintig mensen gewond zijn geraakt bij een explosie buiten het stadion van Besiktas. Ook zijn er geweerschoten gehoord.

Update 22.08 uur: Het lijkt erop dat er één of meerdere autobommen zijn ontploft in Istanbul. Minimaal twintig politieagenten zouden gewond zijn geraakt bij de aanslagen. 

Update 22.53 uur: Turkse media melden inmiddels dat er zeker dertien mensen om het leven zijn gekomen bij de aanslagen in de hoofdstad van Turkije. Het zou vooral gaan om politieagenten, die in groten getale in de buurt stonden van de autobommen die ontploften.