'Dan moet ik niet denken: ik sta op scherp, dus ik moet het niet doen'

'Dan moet ik niet denken: ik sta op scherp, dus ik moet het niet doen'

10-12-2016 23:44
1

Go Ahead Eagles-aanvoerder Sander Duits baalt van de 1-0 nederlaag bij PSV van zaterdagavond. Extra vervelend voor de controleur: vanwege een gele kaart is hij geschorst voor het laatste competitieduel van 2016. 

"Ik denk dat we er met z'n allen alles aan gedaan hebben. Niet heel veel weggegeven, denk ik. Verdedigend goed gestaan, natuurlijk waren zij beter, er waren veel gevaarlijke situaties", aldus de captain in gesprek met RTV Oost. "En dan vind ik dat wij het gewoon veel te slecht in de counter doen, want als een aantal keer die eindpass goed is, dan valt hier gewoon wat te halen. Dat vind ik heel jammer. Voor de rest ben ik eigenlijk niet eens ontevreden hoe we het gedaan hebben."

Het duel met FC Groningen van volgende week gaat aan zijn neus voorbij. Met de gele keert die hij kreeg, kon de middenvelder leven. "Het was volgens mij wel een gele kaart, maar ik vond hem wel nodig. Op zo'n moment vind ik dat je daar niet aan moet denken. Ik had het gevoel dat er een counter inzat en dat er een goal uit kon komen. Dan vind ik niet dat ik moet denken: ik sta op scherp, dus ik moet het niet doen."

Lees ook: Ongeïnspireerd PSV wint dankzij De Jong zeer moeizaam van hekkensluiter