'Van Gaal aast op eerherstel na Manchester United en wil per 1 juli aan de slag'

'Van Gaal aast op eerherstel na Manchester United en wil per 1 juli aan de slag'

11-12-2016 10:25
11

Louis van Gaal wil komende zomer weer aan de slag als trainer. De 65-jarige Nederlander geniet momenteel van een sabbatical, na zijn ontslag bij Manchester United eind vorig seizoen.

Volgens op en top boulevardkrant The Sun heeft Van Gaal aan vrienden laten weten dat hij weer op het veld wil staan. De voormalig bondscoach van het Nederlands elftal ziet alleen een rol als trainer zitten, hij wil geen technisch directeur worden.

Van Gaal was na het EK nog in beeld om bondscoach van België te worden, maar de keuze viel uiteindelijk op Roberto Martinez. In september werd hij zelfs even genoemd bij Werder Bremen. Na een oriënterend gesprek was de oud-trainer van Ajax, FC Barcelona, AZ, Bayern München en Manchester United daar echter geen kandidaat meer.

Geïnteresseerde clubs zullen sowieso nog even geduld moeten hebben. Van Gaal wil niet voor 1 juli terugkeren in het voetbal. Vanaf dat moment mag hij ook openlijk praten over zijn twee jaar bij Manchester United. Dankzij die ervaring aast Van Gaal op eerherstel.