Teruggekeerde Van Wolfswinkel wekt Vitesse net op tijd uit zondagslaap

11-12-2016 14:20
5

Sparta en Vitesse hebben de voetballiefhebbers nog anderhalf uur langer in hun zondagslaap gehouden. De Arnhemmers hadden het uiteindelijk aan Ricky van Wolfswinkel te danken dat ze met de drie punten naar huis gingen: 0-1.

Beide ploegen leken zelf ook nog niet helemaal ontwaakt op het Kasteel en schotelden de fans een wedstrijd zonder hoogtepunten voor. Kleine speldenprikjes zorgden voor het enige amusement. Na een uur spelen was Loris Brogno in de buurt van een doelpunt, maar hij zag zijn schot gekeerd worden. Namens Vitesse was Nathan tien minuten voor tijd heel dichtbij de openingstreffer.

Uiteindelijk ging Vitesse met de zege aan de haal door een goal van Van Wolfswinkel terug van een liesblessure. Een corner kopte hij in de 83e minuut van de wedstrijd binnen. Bij de Rotterdammers kreeg Stijn Spierings in de blessuretijd nog een rode kaart na een schop en een opstootje. Vitesse staat door de zege zesde met 23 punten. Sparta is twaalfde met zeventien punten.