Marsman: Heerlijk gevoel. Het is nog steeds niet helemaal te bevatten

Marsman: "Heerlijk gevoel. Het is nog steeds niet helemaal te bevatten"

11-12-2016 20:10
5

Nick Marsman was zondagmiddag een sta-in-de-weg voor Ajax. De Amsterdammers werden nauwelijks gevaarlijk op bezoek bij FC Twente en verloren in extremis met 1-0. 

"Ik sta hier met een heerlijk gevoel. Het is nog steeds niet helemaal te bevatten. In de laatste minuut een overwinning pakken geeft zo'n boost. Ik zit nog vol met adrenaline", zegt Marsman na afloop tegen FOX Sports. Hij keerde een aantal vrije trappen van Ajax, maar kreeg het minder druk dan verwacht.  

"Dit zijn wel de moeilijkste wedstrijden", zegt Marsman. "Ik had verwacht dat ik veel te doen zou krijgen. Dat is ook wel gebeurd, maar niet veel moeilijke ballen. Dan moet je honderd procent gefocust blijven. Dat zijn moeilijke wedstrijden. Het is makkelijker als je jezelf in de wedstrijd kan spelen door ballen te pakken. Dat viel een beetje tegen", vindt de doelman.

Marsman groeit dit seizoen onder de lat. Vorig seizoen was hij nog regelmatig het mikpunt van kritiek. Of hij zelf merkt dat het beter gaat? "Ja, tuurlijk. Ik denk dat dat ook wel te zien is. Momenteel gaat de wisselwerking met de verdediging goed, dan wordt je zelf ook rustiger", besluit de Twente-doelman.