'Ik denk dat Feyenoord kampioen gaat worden, Ajax is te wisselvallig'

'Ik denk dat Feyenoord kampioen gaat worden, Ajax is te wisselvallig'

11-12-2016 20:55
25

Het was dé verrassing voor AZ – Feyenoord: de reserverol van Dirk Kuyt. De 35-jarige aanvoerder werd gepasseerd door trainer Giovanni van Bronckhorst, die uiteindelijk gelijk kreeg. Feyenoord swingde naar een 0-4 overwinning.

Kuyt kreeg rust en zat daarom op de bank. Daar baalde hij zichtbaar van. "Het is logisch dat hij teleurgesteld is. Hij is een winnaar en wil altijd spelen", zegt Henk van Stee over Kuyt bij FC Rijnmond.

"Ik ben er desondanks wel van overtuigd dat hij gewoon blij is dat Feyenoord heeft gewonnen", vervolgt de oud-trainer van Feyenoord, Sparta en Excelsior. Hij zou Kuyt wel 'gewoon' in de basis houden. "Ik begrijp de keuze om met Toornstra op rechts en Kuyt op tien te spelen. Voor mij is Kuyt al jaren een zekerheid. Op momenten dat het niet draait, dan staat hij er altijd."

Van Stee claimde bijna twee maanden geleden dat Feyenoord dit seizoen kampioen wordt. Hij neemt dat niet terug. "Ik denk nog steeds dat Feyenoord kampioen gaat worden. Ajax is een genot om naar te kijken, maar is jeugdig en wisselvallig. Jongens als Kuyt en Jörgensen hebben met hun leeftijd een bepaalde constantheid. Als ze voluit gaan, dan heeft Feyenoord een team om kampioen te worden."