De Eredivisie-flops: liefst vier Ajax-spelers en AZ zit op de blaren

De Eredivisie-flops: liefst vier Ajax-spelers en AZ zit op de blaren

12-12-2016 11:00
8

Ajax en AZ gingen zondag lelijk onderuit in de Eredivisie en zijn daardoor de grote hofleveranciers in de floplijst van VoetbalPrimeur. In totaal leveren de clubs uit Noord-Holland zeven spelers.

Nick Viergever (Ajax)
Nee, handig is anders. De verdediger van Ajax, die het juist verrassend goed doet dit seizoen, trapte eerst finaal langs de bal, maakte vervolgens hands, kreeg rood en zag Twente in de slotminuut zijn verlate Sinterklaascadeautje uitpakken.

Queensy Menig (PEC Zwolle)
Mag het zichzelf aanrekenen dat PEC zaterdagavond niet scoorde tegen Willem II. Oké, Kostas Lamprou keepte goed, maar Menig had minimaal één van zijn twee megakansen af moeten maken.

Mattias Johansson (AZ)
Heel AZ had in deze floplijst van VoetbalPrimeur kunnen staan, maar Johansson was één van de spelers die het wel heel bont maakten. Was all over the place.

Joël Veltman (Ajax)
Met zijn spel tegen Twente gaf hij Bosz weinig reden om concurrent Kenny Tete nog langer achter de hand te houden. Vooral aanvallend beneden Normaal Amsterdams Peil.

Ard van Peppen (Roda JC)
Wil wel, maar kan niet. Roda JC ging zaterdagavond onderuit tegen FC Groningen en Van Peppen had 'het' duidelijk niet. Zelf kan hij daar waarschijnlijk ook niet veel aan doen.

Amin Younes (Ajax)
Het is misschien beter om Younes een tijdje op de bank te zetten. De linksbuiten scoorde nog niet één keer in de Eredivisie dit seizoen. Zijn acties worden bovendien te voorspelbaar.

Ben Rienstra (AZ)
Het kan snel gaan: donderdag ben je de grote held, zondag de schlemiel. Drie dagen na zijn doelpunt tegen Zenit Sint-Petersburg leverde Rienstra een wanprestatie tegen Feyenoord.

Muamer Tankovic (AZ)
Wat voor Rienstra geldt, geldt ook voor Tankovic. De flegmatieke aanvaller deed heel weinig goed tegen Feyenoord en droop af met een 0-4 thuisnederlaag.

Kasper Dolberg (Ajax)
Natuurlijk, een talent kan eens een slechte dag hebben en natuurlijk, de verdediging van Twente speelde goed, maar Dolberg kon het zondag in de Grolsch Veste duidelijk niet bolwerken.

Gaston Pereiro (PSV)
Was de minste PSV'er tegen Go Ahead. Zijn acties, doelpogingen, passing: alles was ondermaats bij de Uruguayaan. Moet uit een ander vaatje gaan tappen.

Tyronne Ebuehi (ADO Den Haag)
Stond zaterdagavond symbool voor de Haagse malaise. Maakte een ongelukkig eigen doelpunt en komt de laatste weken niet meer in de buurt van het niveau dat hij bij de seizoenstart haalde.