Jörgensen hoort opmerkelijk feitje: 'Zo dat is niet niks, het is een mooi gegeven'

Jörgensen hoort opmerkelijk feitje: 'Zo dat is niet niks, het is een mooi gegeven'

12-12-2016 13:08
5

Nicolai Jörgensen heeft na het duel met AZ de meeste doelpunten (twaalf) én assists (zeven) van alle Eredivisie-spelers achter zijn naam staan. De Feyenoord-spits troeft met zijn cijfers zelfs Premier League-topschutter Diego Costa af.

"Zo, dat is niet niks", grijnst Jörgensen in gesprek met De Telegraaf. "De Premier League is natuurlijk wel zwaarder dan de Eredivisie, maar het is een mooi gegeven. Deze prestaties overtreffen ook wel een beetje m’n eigen verwachtingen. Normaal gesproken heb je wat extra tijd nodig als je bij een nieuwe club komt, maar ik heb een goede start gehad en sindsdien gaat het steeds beter en beter."

"Als ik Costa aan het einde van het seizoen nog steeds voor ben, zal ik trots zijn. Al vind ik het belangrijker dat we met Feyenoord bovenaan blijven staan", aldus de Deen, die tijdens de 0-4 zege op AZ eenmaal de trekker overhaalde. Costa scoorde weliswaar net zo vaak als Jörgensen, maar gaf twee assists minder.

Jens Toornstra zag dat het wel heel makkelijk ging in Alkmaar. "Het stond bij rust al 0-3, waardoor we in de tweede helft vooral plezier hebben gemaakt. Op een gegeven moment draven we daarin misschien iets te ver door en waren we te enthousiast. Iedereen wilde mooie acties maken en zijn doelpuntje meepikken, maar soms moet je ook wat dodelijker zijn."