'Pikante vergissing' kost Viergever kraker tegen PSV: 'Had rood moeten zijn'

'Pikante vergissing' kost Viergever kraker tegen PSV: 'Had rood moeten zijn'

13-12-2016 08:25
25

Nick Viergever had eigenlijk niet de kraker tegen PSV hoeven missen. Hij kreeg zondag tweemaal geel en dus rood tegen FC Twente, maar had direct rood moeten krijgen. Dat stelt Kees Jansma bij Natafelen met Kees.

"Viergever verwerkte de bal ongelukkig en sloeg 'm met z'n hand weg", begint Jansma over het moment. "Hij kreeg zijn tweede gele kaart, maar het had volgens de reglementen direct rood moeten zijn. Als gevolg daarvan was hij voor de eerstvolgende wedstrijd geschorst, dus Cambuur - Ajax en niet voor Ajax - PSV. Nu is het twee keer geel en mist hij de eerstvolgende competitiewedstrijd: Ajax - PSV."

Een pikante vergissing, zo stelt Jansma. Kenneth Perez haakt in. "Ja, helemaal voor Viergever. Ik denk dat hij liever tegen PSV speelt dan voor de beker. Maar goed, de scheidsrechters maken wel meer fouten dan deze. Dat komt wel vaker voor", aldus de Deense analist. Jansma vertelde dat de redactie van zijn programma navraag heeft gedaan bij Dick van Egmond, de scheidsrechtersbaas. "Hij zei dat het rood moest zijn."