Bosz houdt paniek buiten Ajax-deur: 'Heleboel mensen willen dat graag'

Bosz houdt paniek buiten Ajax-deur: 'Heleboel mensen willen dat graag'

13-12-2016 17:52
13

Na de 1-0 nederlaag bij FC Twente houdt Peter Bosz de paniek buiten de deur bij Ajax. De trainer ziet geen enkele reden om wat anders te doen in de aanloop naar de laatste twee wedstrijden van 2016.

Ajax speelt donderdagavond de bekerwedstrijd tegen SC Cambuur, waarna zondag PSV op bezoek komt in de Arena. "Paniek? Dat zou raar zijn", reageert Bosz desgevraagd tegenover Ajax TV. "Ik baal enorm van de nederlaag bij Twente, want dit mag ook in Enschede niet gebeuren. Het hoefde ook helemaal niet."

"Al met al is het wel teleurstellend, maar na de lange reeks die we hebben neergezet vind ik niet dat je in de put moet gaan zitten", vervolgt de Ajax-trainer, die het nog niet over PSV wil hebben. Eerst wacht Cambuur. "Dat ik heb ik ook al gemerkt: bij Ajax is iedere wedstrijd belangrijk."

"Ik vind daarom niet dat we er wedstrijden uit moeten lichten. Als de focus al hélemaal op PSV had gelegen – wat een heleboel mensen graag willen – gebeuren er dingen zoals een nederlaag bij Twente. Bij Ajax alleen de eerstvolgende wedstrijd belangrijk. Die moet je winnen. Nu Cambuur en dan komt PSV."