Southampton bepaalt enorme vraagprijs voor Van Dijk: 'Maar hij mag niet weg'

Southampton bepaalt enorme vraagprijs voor Van Dijk: 'Maar hij mag niet weg'

13-12-2016 18:30
1

Southampton staat onder geen enkele druk om Virgil van Dijk te verkopen. De 25-jarige verdediger zou een ontsnappingsclausule in zijn contract hebben, maar daar is volgens Claude Puel niets van waar.

De Franse manager van Southampton ontkent een hiaat in de verbintenis van Van Dijk, die door zijn goede prestaties dit seizoen in de belangstelling van de complete Premier League-top staat. Dinsdag wordt hij weer gelinkt aan Chelsea, dat op zoek is naar een opvolger van John Terry.

Van Dijk zou voor een vastgesteld bedrag van dertig miljoen euro beschikbaar zijn. Puel spreekt dat met klem tegen. "Het is een niet-bestaande clausule, niets van waar", reageert hij op een persconferentie. "Ik ga voorlopig geen uitspraken meer doen, want het gaat nergens over. Echt nergens. Virgil is een belangrijke speler voor de ploeg. Wat mij betreft mag hij onder geen enkele voorwaarde vertrekken."

Engelse media claimen dinsdag overigens dat Southampton wél een vraagprijs heeft voor Van Dijk. De Oranje-international moet minimaal 48 miljoen euro opleveren, mocht het tot een deal komen. The Saints betaalden achttien maanden geleden iets meer dan vijftien miljoen euro voor hem.