'Mobiele eenheid moet videoscheidsrechter ontzetten na bekerduel in Zwolle'

'Mobiele eenheid moet videoscheidsrechter ontzetten na bekerduel in Zwolle'

14-12-2016 22:38
17

De mobiele eenheid heeft Kevin Blom moeten ontzetten na het bekerduel tussen PEC Zwolle en FC Utrecht. Dat weet het Algemeen Dagblad te melden. Blom was als videoscheidsrechter actief bij de wedstrijd tussen de twee eredivisionisten. 

Het duel in Zwolle ging lang gelijk op, maar na de 1-1 van FC Utrecht waren het de Domstedelingen die er nog een slotoffensief uit wisten te persen. In de 92e minuut gaf scheidsrechter Björn Kuipers een strafschop, nadat Dirk Marcellis Richairdo Zivkovic raakte.

De fans van de thuisclub waren ziedend, omdat videoscheidsrechter Blom weigerde om de penalty terug te draaien. Dankzij de 1-2, gemaakt door Zivkovic, bekert FC Utrecht door. De videowagen van de KNVB stond geparkeerd achter het vak waarop de harde kern van PEC Zwolle normaliter zit. Bram van Polen, aanvoerder van PEC Zwolle, was na afloop van de wedstrijd furieus richting Marcellis. 

"Zó achterlijk! Houd hem gewoon voor je. Ik vond het echt heel erg dom. Ik kan hier heel slecht tegen. Je mag de scheidsrechter gewoon nooit het idee geven dat hij een penalty kan geven. We hebben aan het begin van het seizoen ook al een strafschop tegen Utrecht tegen gehad. Ik vind dit echt fucking dom!"