Chelsea loopt uit op concurrentie, Wijnaldum rekent af met De Roon

Chelsea loopt uit op concurrentie, Wijnaldum rekent af met De Roon

14-12-2016 22:35
1

Chelsea heeft op bescheiden wijze de koppositie in Engeland in handen gehouden. De Londenaren rekenden nipt af met Sunderland (0-1). Het Liverpool van Georginio Wijnaldum was veel te sterk voor het Middlesbrough van Marten de Roon (0-3).

Sunderland - Chelsea 0-1
Chelsea moest net als afgelopen weekend tegen West Bromwich Albion (1-0) diep gaan om drie punten over te houden aan een competitieduel. Op bezoek bij hekkensluiter Sunderland bleek een treffer van Cesc Fábregas net voor rust voldoende voor een driepunter. Chelsea heeft door de zege nu liefst zes punten meer dan Arsenal, dat dinsdagavond verloor van Everton (2-1). Daardoor is er nu een gat geslagen.

Middlesbrough - Liverpool 0-3
Ook Liverpool volgt Chelsea op zes punten, maar deed woensdagavond wel zijn plicht. Met Wijnaldum in de basis werd er op bezoek bij Middlesbrough een eenvoudige zege geboekt. Adam Lallana opende na een half uur de score, waarna Divock Origi en nogmaals Lallana in de tweede helft de score uitbreidden. Bij Middlesbrough deed De Roon negentig minuten mee. Wijnaldum werd kort voor het einde gewisseld bij de bezoekers.

Overige uitslag:
West Ham United - Burnley 1-0