Ajax heeft 'perfecte match' gevonden: 'Iedereen in Europa wilde hem'

Ajax heeft 'perfecte match' gevonden: 'Iedereen in Europa wilde hem'

16-12-2016 09:10
5

Davinson Sanchez maakt indruk op alles en iedereen. De Colombiaanse Ajax-aankoop is belangrijk voor zijn nieuwe club en dat is ook opgevallen in zijn vaderland Colombia. Carl Worswick, een voetbaljournalist, geeft tekst en uitleg.

Worswick volgt het Colombiaanse voetbal op de voet en is lovend over Sanchez. "Toen Atletico Nacional Oscar Murillo verkocht aan Pachuca, eind vorig jaar, pakte Sanchez gelijk zijn kans", aldus Worswick tegenover Outside of the Boot. "Davinson stak er gelijk bovenuit door zijn vertrouwen aan de bal, fysiek, luchtduels, snelheid en met name door de manier waarop hij het spelletje las."

Sanchez werd al snel een belangrijke schakel en hielp Atletico Nacional bij het winnen van de Copa Libertadores. "De eerste in 27 jaar", aldus Worswick. "Hij maakte ook wel zijn foutjes en dan vooral door een gebrek aan concentratie. Dat zag je ook bij zijn debuut voor Colombia, waardoor Argentinië scoorde. Maar al met al was hij voortreffelijk en iedereen in Europa wilde hem. Met zijn speelstijl is Ajax de perfecte match voor hem."