Viergever stuit op Cambuur-held: Gooi die vijftig kilo die ik heb er dan voor

Viergever stuit op Cambuur-held: "Gooi die vijftig kilo die ik heb er dan voor"

16-12-2016 12:47
17

Cambuur zorgde donderdag voor een stunt van jewelste door Ajax uit te schakelen in het bekertoernooi, mede door een fantastische redding van Leonard Nienhuis toen Nick Viergever tien minuten voor tijd op hem afstormde.

"Ik gooi die vijftig kilo die ik heb er dan voor. Dat is heerlijk", zegt Nienhuis in gesprek met de Leeuwarder Courant. Cambuur is echt tot het gaatje gegaan. "Als je tegen een tegenstander als Ajax mag voetballen, weet je dat je genoeg te doen krijgt. We hebben er echt, echt, echt alles aan gedaan. Veel jongens hadden kramp, nou dan laat je wel zien dat je tot het gaatje bent gegaan. Maar zoveel kansen kregen ze niet. Dit is gewoon verdiend.

"Ik had bij het opstaan al een lekker gevoel", reageerde Marvin Peersman. "Het is heerlijk om tegen Ajax te voetballen. Ik heb deze week een filmpje op Facebook gezien over de wedstrijd in 1996 (Cambuur won toen in ene legendarische bekerwedstrijd van Ajax, red.). Met René van Rijswijk en Milko Pieren. Ik kende ze niet trouwens, dat was voor mijn tijd."