West Ham maakt einde aan verblijf van spits en lijdt vijf miljoen euro verlies

West Ham maakt einde aan verblijf van spits en lijdt vijf miljoen euro verlies

16-12-2016 13:16
1

Het verblijf van Simone Zaza bij West Ham United blijft beperkt tot nog geen vier maanden. De nummer vijftien van de Premier League stuurt de Italiaan terug naar Juventus.

West Ham sloot in de slotweek van de zomerse transferperiode voor vijf miljoen euro een huurdeal met Juventus, waardoor Zaza tot het einde van het seizoen in Londen zou blijven. Het huwelijk is echter uitgelopen op een fiasco. Zaza speelde in acht competitiewedstrijden en scoorde niet één keer.

Daarom is besloten een vroegtijdig einde te maken aan de huurperiode van de Italiaan, die op het EK in Frankrijk de gemoederen bezighield met zijn merkwaardige aanloop tijdens de penaltyserie van Italië tegen Duitsland. Zaza kon aan het einde van het seizoen voor twintig miljoen euro definitief de overstap naar West Ham maken.

"Zaza gaat sowieso terug naar Juve, want West Ham wil hem niet langer behouden", bevestigt zaakwaarnemer Vincenzo Morabito aan Juvenews. Het is nog niet duidelijk of Zaza een nieuwe kans krijgt bij Juventus. Valencia zou één van de gegadigden zijn om hem in januari meteen over te nemen.