Bosz bevestigt Viergever-vervanger en mist Traoré: Hij is in Londen

Bosz bevestigt Viergever-vervanger en mist Traoré: "Hij is in Londen"

16-12-2016 13:51
10

Ajax-trainer Peter Bosz heeft Jaïro Riedewald aangewezen als de vervanger van de geschorste Nick Viergever. Daley Sinkgraven is fit, maar maakte de training niet af.

"Dat is heel vervelend. Hij moest naar een begrafenis vandaag en daar had hij toestemming voor van mij", zegt Bosz op de persconferentie van Ajax. Sinkgraven heeft een kleine twee weken niet meegespeeld bij Ajax vanwege een blessure. Ook Bertrand Traoré kampt met een blessure; hij zal tegen PSV sowieso niet in actie gaan komen. "Traoré is nog niet terug, hij zit in Londen. Daar wordt hij nog steeds doorbehandeld. De blessure was erger dan de klachten zich lieten aanzien."

Door de blessure is ook nog niet zeker of Traoré met Burkina Faso kan meedoen aan de Afrika Cup. "Als hij niet bij ons kan spelen, zal hij ook daar niet kunnen spelen. Daar is contact over tussen Chelsea, Ajax en Burkina Faso."

Riedewald
Bosz kan komende zondag niet beschikken over de geschorste Nick Viergever. Zijn vervanger zal Jaïro Riedewald zijn. "Daar kun je wel vanuit gaan. Zoals altijd overwegen en bespreken we alles, maar dit was wel heel snel duidelijk", aldus Bosz.