Vraagtekens en discussie rond Kuyt bij Feyenoord: 'Geeft zijn status aan'

Vraagtekens en discussie rond Kuyt bij Feyenoord: 'Geeft zijn status aan'

16-12-2016 14:06
6

Feyenoord-coach Giovanni van Bronckhorst had vrijdag veel te melden op zijn wekelijkse persconferentie. Hij besprak de situatie en de fysieke gesteldheid van Dirk Kuyt en Sven van Beek, de wedstrijd tussen Ajax en PSV en de transferperiode.

Eerst wacht Vitesse-thuis voor de Rotterdammers. "Vitesse zit in een goede flow, met spelers met kwaliteit, veel snelheid. Van Wolfswinkel weet wat scoren is. Ze hebben meerdere wapens", vertelt Van Bronckhorst, geciteerd door RTV Rijnmond. Hij is nu de trainer van de koploper. "Daar ben ik trots op. Het geeft aan dat we goed presteren, dat is heel positief. We doen mee om de prijzen als we dit doorzetten."

Wedden

Meer odds

Voor Kuyt is er mogelijk geen rol weggelegd tegen Vitesse, terwijl Steven Berghuis wel speelt. "Er zijn nog wat vraagtekens qua fysiek bij Kuyt. Dat is dus afwachten", stelt Gio volgens het Algemeen Dagblad. "De discussie is er alleen afgelopen wedstrijd geweest tegen AZ. Dat geeft de status van hem aan. Ik vind dat hij daar goed mee omgaat. Met drie goals tegen ADO Den Haag reageren, dat is uitstekend."

Tot slot gaat het over Ajax - PSV en de transferperiode. "Het belangrijkste is dat wij winnen, dan is het alleen maar ideaal, want je weet dat Ajax en PSV tegen elkaar spelen." Gaat Van Bronckhorst zijn Feyenoord-selectie nog versterken in de transferperiode? "We hebben een vrij grote selectie, de jongens die er zijn, hebben optimaal gepresteerd. Maar je weet nooit wat er gaat gebeuren in zo'n transferwindow."