Real pakt wereldtitel met pijn en moeite: verlenging nodig tegen Kashima

18-12-2016 14:01
10

Real Madrid heeft met pijn en moeite het WK voor clubteams gewonnen. De winnaar van de Champions League moest zondag in de leuke finale diep gaan om het Japanse Kashima Antlers over de knie te leggen. De Spanjaarden hadden een verlenging nodig om Kashima met 4-2 te verslaan. Ronaldo was met een hattrick de grote man.

Kashima was sowieso al een verrassende finalist, want nooit eerder reikte een Aziatische club tot de WK-finale. De Japanners verbaasden alleen maar meer nadat Gaku Shibasaki twee keer scoorde. Eerst maakte hij de 1-0 van Karim Benzema ongedaan. Vlak na rust schoot hij Kashima zelfs op een 2-1 voorsprong. De tweede treffer van de Aziaten mocht Real-doelman Kaylor Navas zich aanrekenen, want hij ging niet vrijuit.

Heel lang kon Kashima niet van de voorsprong genieten. Shuto Yamamoto veroorzaakte een strafschop na een domme overtreding op Lucas Vazquez. Cristiano Ronaldo benutte de penalty. Diezelfde Ronaldo had daarna een enorme kans om de wedstrijd te beslissen, maar hij faalde oog in oog met doelman Hitoshi Sogahata. Ook Kashima had nog een grote kans om de wereldtitel binnen te slepen. In de verlenging bewees Ronaldo voor de zoveelste keer zijn waarde. Met twee doelpunten felde hij Kashima.