'Van Bronckhorst kampt met luxeprobleem, Feyenoord houdt zich koest in januari'

'Van Bronckhorst kampt met luxeprobleem, Feyenoord houdt zich koest in januari'

18-12-2016 23:20
11

Feyenoord gaat deze winter normaal gesproken geen versterkingen aantrekken. Hoewel Karim El Ahmadi naar de Afrika Cup vertrekt, zijn ze in Rotterdam-Zuid van mening dat coach Giovanni van Bronckhorst vooral met een luxeprobleem kampt.

Dat meldt Voetbal International zondagavond. Van Bronckhorst heeft zelf aangegeven dat hij versterkingen niet nodig acht. Wel zal technisch directeur Martin van Geel proberen om een aantal spelers die nauwelijks aan de bak komen, elders onder te brengen. Als Kenneth Vermeer en Warner Hahn weer fit zijn, kampt Feyenoord onder meer met een overschot aan doelmannen.

Pas als er spelers van de vaste kern vertrekken, komt Feyenoord zelf in actie. Die kans is echter klein, omdat Van Geel er alles aan doet om de selectie intact te houden. De Rotterdammers gaan na de eerste seizoenshelft fier aan kop in de Eredivisie, met respectievelijk vijf en acht punten voorsprong op concurrenten Ajax en PSV. Op 15 januari wordt de competitie hervat tegen Roda JC.

Van Bronckhorst moet onder meer lastige keuzes doorhakken op 'tien' en rechtsbuiten. Op die posities beschikt hij onder meer over Dirk Kuyt, Jens Toornstra en Steven Berghuis. "Ze maken me het heel moeilijk, maar ze gaan er wel goed mee om. Ze willen allemaal spelen. Dit zijn keuzes die ik iedere week wil maken", stelt de coach.