Oogappeltje van Zidane weigert toptransfer naar Real: 'Wil Martial overtreffen'

Oogappeltje van Zidane weigert toptransfer naar Real: 'Wil Martial overtreffen'

19-12-2016 08:46
4

Kylian Mbappé staat te boek als één van de grootste talenten van de Europese velden. Hij kon al naar Real Madrid, maar wees zijn landgenoot en Real-manager Zinedine Zidane af. Mbappé wil minimaal net zoveel opleveren als Anthony Martial.

Mbappé en Martial vertonen de nodige gelijkenissen. Beide spelers zijn Frans, spelen als aanvaller, beleefden hun doorbraak bij AS Monaco en worden begeerd op jonge leeftijd. Mbappé is een favoriet van Zidane. "De interesse van Zidane en Real Madrid? Ik voelde me als het ware een kind dat de beste voetballer ontmoet en met hem mag praten", aldus de jongeling tegenover Telefoot.

De belofte van Monaco was als een kind zo blij. "Het ontroerde me, want Zidane was heel oprecht, het was een fantastische beleving. Uiteindelijk is er niks van gekomen, omdat ik in Frankrijk wil blijven, ik wil niet zo vroeg vertrekken", aldus Mbappé. "Ik denk dat ik de juiste keuze heb gemaakt." En nu nog de transfersom van Martial overtreffen. "Als ik zijn transfersom overtref, maakt dat me heel blij. Het zou leuk zijn, maar ik ben er niet constant mee bezig."