Update: 'Advocaat bevestigt naderend vertrek van onserieuze Van der Wiel'

Update: 'Advocaat bevestigt naderend vertrek van onserieuze Van der Wiel'

19-12-2016 21:30
10

Gregory van der Wiel is vanwege 'onprofessioneel gedrag' uit de selectie van Fenerbahçe gezet. Dick Advocaat heeft dat verteld aan Turkse media. Zondag werd bekend dat Van der Wiel en zijn collega Emmanuel Emenike verbannen zijn door de 69-jarige trainer. 

"Ik heb deze keuze niet in mijn eentje gemaakt", wordt Advocaat geciteerd. "Dat is in in overleg gegaan met de technische staf, de president en de clubleiding. Spelers moeten respect hebben voor de ploeg en voor hun teamgenoten, ook als ze op de bank zitten. We zijn hier met een serieus vak bezig."

Wedden

Meer odds

"Professionaliteit is voor ons heel belangrijk", vervolgt de voormalig assistent-bondscoach van Oranje. "Natuurlijk draait het om voetbal, maar ook buiten het veld moet je je goed gedragen en aan de regels houden."

In Turkije wordt inmiddels volop gespeculeerd over wat Van der Wiel en Emenike exact hebben misdaan in de ogen van de Fenerbahçe-staf. Jack van Gelder zei zondagavond tijdens talkshow Rondo dat 'het te maken heeft met een gedragscode'. "Dikke streep erdoor, het is over en uit voor Van der Wiel", aldus Van Gelder. 

Update 21.30 uur: Dick Advocaat heeft kort na de gewonnen competitiewedstrijd van Fenerbahce tegen Genclerbirligi bevestigd dat Gregory van der Wiel moet vertrekken uit Istanbul. 'Emenike en Van der Wiel moeten op zoek naar een nieuwe club.'