'Mourinho heeft genoeg gezien: Memphis mag weg voor absolute spotprijs'

'Mourinho heeft genoeg gezien: Memphis mag weg voor absolute spotprijs'

20-12-2016 07:39
17

Manchester United-manager José Mourinho stelt geen prijs meer op een langere aanwezigheid van Memphis Depay bij zijn club. De coach neemt volgens The Daily Star zelfs genoegen met een bedrag van 14,3 miljoen euro voor de aanvaller.

De boulevardkrant brengt het gerucht naar buiten vlak voordat de transfermarkt open gaat voor de winterse transferperiode. Memphis komt al maanden niet in het stuk voor bij United en werd al in verband gebracht met diverse clubs, waaronder het Everton van manager Ronald Koeman. United kocht Memphis anderhalf jaar geleden voor een bedrag van minimaal 30 miljoen euro.

De Oranje-international heeft Mourinho niet kunnen imponeren. Een opvallend detail dat The Daily Star naar buiten brengt, is dat Memphis qua shirtverkoop veel geld oplevert voor United. Zijn shirt wordt het meeste verkocht. Ook wereldwijd staat hij er goed op: alleen Lionel Messi en Cristiano Ronaldo verkopen meer shirts. Dat maakt Mourinho echter niks uit; hij wil Memphis van de loonlijst schrappen en hem voor een spotprijs laten gaan.