Van Dijk: Ajax, Feyenoord en PSV wilden niets met me te maken hebben

Van Dijk: "Ajax, Feyenoord en PSV wilden niets met me te maken hebben"

24-12-2016 14:28
4

Virgil van Dijk werd gewogen en te licht bevonden door Feyenoord, Ajax en PSV, maar kan binnenkort wel de duurste Nederlandse voetballer ooit worden. De verdediger van Southampton staat in de belangstelling van de volledige Premier League-top.

Van Dijk maakt dit seizoen veel indruk bij Southampton en kan rekenen op belangstelling van onder meer Manchester United, Manchester City, Liverpool en het Everton van Ronald Koeman. "Ik heb niet de normale weg afgelegd voor een Nederlandse voetballer", blikt de Oranje-international (25) terug in gesprek met The Times.

Na Willem II en FC Groningen verkaste Van Dijk in 2013 naar Celtic, omdat Nederlandse clubs niet toehapten. "Normaal ga je na een club als Groningen naar de Nederlandse top. De grotere clubs wilden alleen niets met me te maken hebben", zegt hij. "Ajax, Feyenoord en PSV waren allemaal niet zeker over mij."

"Gelukkig kwam Celtic op een gegeven moment op mijn pad, een van de grootste clubs van Europa als je het hebt over de achterban. Maar dat is niet het pad dat Nederlandse spelers normaliter bewandelen. Kijk naar Luis Suarez, die van FC Groningen naar Ajax en vervolgens naar Liverpool ging."