Oranje-legende verdwijnt in de anonimiteit: Of dat helemaal voorbij is?

Oranje-legende verdwijnt in de anonimiteit: "Of dat helemaal voorbij is?"

25-12-2016 15:59

Johan Neeskens was onder meer assistent-bondscoach, rechterhand van Frank Rijkaard bij FC Barcelona en hoofdtrainer van NEC. De laatste jaren is er nog maar weinig vernomen van de oud-international, die momenteel in Zwitserland woont. In het Algemeen Dagblad vertelt Neeskens (65) dat hij nog geen trainer in ruste is. 

"Op dit moment ben ik geen clubtrainer meer, ook niet in Zwitserland, waar ik woon. Of dat helemaal voorbij is? Nee, dat hoeft niet", steekt hij van wal"Ik zeg niet zomaar ergens op voorhand nee tegen. Voetbal blijft iets prachtigs, als er iets op mijn pad komt, denk ik er over na."

De voormalig middenvelder, die met Oranje de WK-finales van 1974 en 1978 verloor, verschijnt zelden in de publiciteit. "Ik ga niemand uit de weg. Maar ik heb nooit bij wijze van spreken heel de dag naast mijn telefoon gezeten om maar overal met interviews de kranten te halen. Daar heb ik geen trek in. Dat ik bewust uit de publiciteit zou blijven, is dus een verhaal dat waarschijnlijk een eigen leven is gaan leiden."

Lees ook: 'We wisten allemaal dat Cruijff ziek was, maar ik dacht dat het wat beter ging'