Weergaloze Sneijder bezorgt Galatasaray ruime competitiezege

Weergaloze Sneijder bezorgt Galatasaray ruime competitiezege

25-12-2016 18:55
14

Wesley Sneijder was zondag van onschatbare waarde tijdens de competitiezege van Galatasaray op Alanyaspor. Met een goal en drie assists leidde de middenvelder de formatie van coach Jan Olde Riekerink naar een 5-1 thuiszege.

Galatasaray moest winnen om de aansluiting te vinden bij Istanbul Basaksehir en Besiktas. Dankzij de Nederlanders Sneijder en Nigel de Jong werd de eerste stap in de goede richting gezet. Laatstgenoemde kopte binnen op aangeven van de spelmaker. De gelijkmaker en een eigen goal van Alanyaspor-verdediger Lamine Gassama volgden, maar daarna stal Sneijder de show.

Met een schitterend stiftje verschalkte de oud-Ajacied in de 51e minuut doelman Zdenek Zlamal. Na zijn tweede competitiedoelpunt was de koek bovendien nog niet op. Sneijder bereidde de 4-1 van Erin Derdiyok voor én speelde na een vloeiende combinatie invaller Josué vrij, waardoor de eindstand op 5-1 werd bepaald in Istanbul.

Galatasaray staat na de zege nog wel op de derde plaats in de Turkse Süper Lig. De achterstand op koploper Istanbul Basaksehir bedraagt drie punten.