Update: 'Vreven tekent voor halfjaar in Breda, dinsdag eerste training'

Update: 'Vreven tekent voor halfjaar in Breda, dinsdag eerste training'

01-01-2017 19:15
13

NAC Breda heeft na Graham Arnold, Maurice Steijn en Fons Groenendijk een nieuwe trainer op de korrel. Stijn Vreven is in beeld om Marinus Dijkhuizen op te volgen.

Dat bevestigt de voormalig cultheld van FC Utrecht en Vitesse aan Omroep Brabant. Hij ziet een overstap naar NAC wel zitten. "Het is een fantastische club", stelt hij. "Een echte volksclub, dat past mij wel. De club heeft weinig geheimen voor mij. Ze hebben geweldige supporters, die kritisch zijn als het moet maar altijd achter de club staan. Het leeft er altijd."

Vreven kan in Breda de opvolger worden van Dijkhuizen, die deze week werd ontslagen door NAC. Vreven is clubloos na zijn ontslag bij Waasland-Beveren. Hij was eerder werkzaam bij Dessel Sport en Lommel United. NAC heeft hem naar eigen zeggen benaderd via zijn zaakwaarnemer.

Een persoonlijk gesprek hebben de twee partijen nog niet gevoerd. "Laat ons even afwachten", aldus Vreven. Een maand geleden liet de voormalig gifkikker van Utrecht al weten graag naar Nederland te willen. "Wanneer ik naar Nederland ga? Dat is een goeie vraag. Dat kan snel zijn", zei hij toen tegen TV Limburg.

Update 29/12 22.58: Stijn Vreven heeft de beste papieren voor de vacante trainerspositie bij NAC Breda. Dat meldt Omroep Brabant. De kans is groot dat de oud-verdediger van Vitesse en FC Utrecht de opvolger wordt van de vorige week ontslagen Marinus Dijkhuizen. De onderhandelingen verlopen constructief, maar er ligt nog geen akkoord.

Update 01/01 15.49: NAC Breda en Stijn Vreven zijn eruit, meldt de Belgische krant De Standaard. De 43-jarige trainer heeft met de Jupiler League-club een akkoord bereikt over een contract. Vreven, oud-speler van onder meer FC Utrecht, tekent een contract tot het einde van het seizoen met een optie op een verlenging. 

Update 01/01 19.15: Ook het goed ingevoerde BN/DeStem meldt inmiddels dat Vreven de opvolger wordt van Dijkhuizen bij NAC Breda. Dinsdag leidt de Belgische oefenmeester zijn eerste training. Op 16 januari wordt de competitie hervat voor NAC. De Brabanders reizen dan af naar uitgerekend Utrecht, de stad waar Vreven jaren geleden furore maakte namens FC Utrecht. Het beloftenteam van de Domstedelingen is in stadion Galgenwaard de tegenstander.