Uitzichtloze situatie van Belg bij Chelsea leidt niet tot transfer: Mag niet weg

Uitzichtloze situatie van Belg bij Chelsea leidt niet tot transfer: "Mag niet weg"

26-12-2016 19:36
1

Michy Batshuayi zal Chelsea deze winter niet verlaten. Manager Antonio Conte laat weten dat de Belg, die weinig aan spelen toekomt in Londen, ook de tweede competitiehelft op Stamford Bridge zal zijn.

Tegen AFC Bournemouth leek er door de afwezigheid van Diego Costa eindelijk een basisplek in het verschiet te liggen voor Batshuayi, maar hij begon gewoon weer op de bank en mocht pas twee seconden voor tijd invallen. In de Engelse pers werd dus gesproken over een nakend vertrek van Batshuayi door de uitzichtloze situatie, maar dat wil Conté niet zien gebeuren. Batshuayi moet blijven.

Op de persconferentie na de wedstrijd was de Italiaan duidelijk. "Batshuayi mag de club niet verlaten", klonk het. "Ik ben wel van plan om hem te helpen om te verbeteren", aldus de Italiaanse manager.  Batshuayi speelde tot dusver vijftien wedstrijden voor Chelsea, veelal als invaller. Daarin kon hij vijf keer scoren en was hij goed voor één assist. Onder andere West Ham United werd in verband gebracht met de spits.