Rekik bakt er volgens Fransen weinig van: twijfelachtige eer voor oud-PSV'er

Rekik bakt er volgens Fransen weinig van: twijfelachtige eer voor oud-PSV'er

27-12-2016 21:55
7

Karim Rekik staat er nog altijd niet al te goed op in Frankrijk. De 22-jarige verdediger van Olympique Marseille is door L'Equipe geselecteerd in het team van grootste teleurstellingen van de eerste seizoenshelft in de Ligue 1.

Voor Rekik is het niet zijn eerste 'uitverkiezing' sinds hij in de zomer van 2015 overkwam van PSV. De enkelvoudig Oranje-international stond vorig seizoen al in het team van grootste miskopen in de Franse competitie. Deze jaargang kwam Rekik tot dusver negen competitieduels in actie, waarvan zeven als basisspeler. Daarvoor krijgt hij van L'Equipe een gemiddelde beoordeling van 4,29.

'Door zijn bijnaam 'Animal' waren de verwachtingen bij zijn komst hooggespannen, maar Rekik heeft dit in anderhalf jaar nog niet kunnen waarmaken', schrijft de toonaangevende Franse sportkrant. 'Hij is het slachtoffer van zijn traagheid, waardoor aanvallers hem vaak in de rug weten te kloppen. Zijn optreden tegen AS Monaco (4-0) heeft hem weinig goeds gedaan.'

Rekik is niet de enige speler van Marseille in het elftal. Ook Lassana Diarra, Henri Bedimo en Rémy Cabella 'veroverden' een plekje. Daarnaast maakten onder anderen PSG-aankopen Grzegorz Krychowiak, Hatem Ben Arfa en Jesé weinig indruk.