'Eerste wat ik dacht is: wat een grote voetbalnaam heeft de club binnengehaald'

'Eerste wat ik dacht is: wat een grote voetbalnaam heeft de club binnengehaald'

29-12-2016 19:10
1

Sunday Oliseh werd deze week verrassend aangesteld als de nieuwe trainer van Fortuna Sittard. De oud-verdediger is in Limburg de opvolger van de ontslagen Ben van Dael en wordt nu al begeerd door zijn nieuwe club.

"Met Sunday kiest Fortuna voor een trainer die jong en ambitieus is, visie heeft en waar spelers tegenop kijken", vertelt eigenaar Isitan Gün tegenover Voetbal International over de aanstelling van Oliseh. "We zochten iemand die aantrekkelijk voetbal combineert met de pure wil om te winnen. In Sunday denken we deze trainer gevonden te hebben."

Fortuna-spits Roald van Hout is te spreken over de aanstelling van de Nigeriaan, die als voetballer een verleden heeft bij Ajax, Juventus en Borussia Dortmund. "Het eerste wat ik dacht is: wat een grote voetbalnaam heeft de club binnengehaald. Hij heeft als speler veel meegemaakt en dat is uiteraard erg interessant. Oliseh dwingt automatisch respect af. Iedereen in de voetbalwereld kent hem en is qua ervaring het tegenovergestelde van Ben van Dael."