Ronaldo en Real Madrid slaan Chinees bod van meer dan 300 miljoen euro af

Ronaldo en Real Madrid slaan Chinees bod van meer dan 300 miljoen euro af

30-12-2016 00:00
23

Niemand ontsnapt aan de Chinese koopwoede, dus ook één van de beste voetballers ter wereld niet. Cristiano Ronaldo heeft een astronomisch bod echter afgeslagen.

Enkele uren na de megatransfer van Carlos Tévez naar Shanghai Shenhua, waarmee de Argentijn de best betaalde voetballer ter wereld werd, kon Ronaldo het record al overtreffen. Dat ziet de Portugees van Real Madrid echter niet zitten. Hij heeft volgens zaakwaarnemer Jorge Mendes 'nee' gezegd tegen ettelijke miljoenen.

"Geld is niet alles. Real Madrid is voor de rest van zijn voetballeven zijn club", zegt Mendes, die de naam van de geïnteresseerde club niet prijsgeeft, tegen Sky Sport Italia. Ronaldo tekende anderhalve maand geleden een nieuw contract tot de zomer van 2021 in Madrid. Alles wijst erop dat de 31-jarige aanvaller daar ook zijn carrière gaat beëindigen.

De exacte details van de aanbieding uit China: 200 miljoen euro voor Real Madrid, wat werd afgewezen, en een jaarsalaris van meer dan honderd miljoen euro voor Ronaldo. Daar haalt de viervoudig winnaar van de Gouden Bal en zijn management dus ook zijn neus voor op. Nike, Ronaldo's belangrijkste sponsor, was wél voor de Chinese megadeal.