Onverwachte opsteker voor Heerenveen: 'Daarna pas denken aan transfer'

Onverwachte opsteker voor Heerenveen: 'Daarna pas denken aan transfer'

30-12-2016 09:05
6

Goed nieuws voor sc Heerenveen. Uitblinker Sam Larsson is níet van plan om in de winterstop te vertrekken uit Friesland. De Zweedse aanvaller, die zelf een paar keer liet weten dat hij een transfer in januari niet kan uitsluiten, wil ook in de tweede seizoenshelft belangrijk zijn voor de nummer vier van Nederland. 

"Ik wil niet vertrekken na één goed halfjaar", vertelde Larsson (23) deze week tijdens de Zweedse radioshow Bara Blavitt Podd. "Mijn doelstelling is nu om ook de tweede seizoenshelft zo goed te spelen. Daarna hoop ik in de zomer een mooie transfer te maken. Ik merk nu dat ik bekender ben en beter speel, dat de tegenstanders proberen om mij op andere manieren uit de wedstrijd te spelen en te praten. Daar moet ik mee om zien te gaan."

Momenteel is er geen sprake van concrete belangstelling, benadrukt de international. Pas ná het seizoen gaat Larsson denken aan een transfer. "Ik heb geen droomclub, maar zou wel graag in Spanje of Italië willen spelen. Dan gaat het niet alleen om het voetbal, maar ook de manier en kwaliteit van het leven in die landen. Een Chinese club is uitgesloten. Ik wil eerst presteren in Europa en in de Champions League spelen."

Dit seizoen was Larsson in vijftien competitieduels goed voor zeven doelpunten. Het contract van Samba Sam loopt door tot de zomer van 2018.