Memphis diende verzoek bij Mourinho in: Dan kies ik logischerwijs andere spelers

Memphis diende verzoek bij Mourinho in: "Dan kies ik logischerwijs andere spelers"

31-12-2016 07:10
5

Memphis Depay heeft José Mourinho laten weten dat hij in januari graag wil vertrekken bij Manchester United. De manager is bereidwillig om mee te werken aan een eventueel vertrek van de international.

"Ik moet toegeven dat ik Memphis de laatste maanden nauwelijks gebruikt heb bij United omdat ik informatie doorgekregen heb dat hij graag wil vertrekken in januari. Dat heeft duidelijk invloed op mijn beslissingen gehad. Als ik het gevoel heb dat een speler wil vertrekken, dan kies ik logischerwijs eerder voor spelers als Lingard, Mkhitaryan of Martial, spelers waarvan ik honderd procent zeker weet dat ze bij ons blijven", laat Mourinho weten aan The Sun.

De suggestie dat Mourinho en Memphis niet door één deur zouden kunnen schuift de Portugees meteen de prullenbak in. "Hij is een op en top professional. Ik weet dat de publieke opinie over een speler altijd wordt beïnvloed door kleine details uit hun privéleven, maar ik kijk daar doorheen. Memphis is een slimme en aardige jongen die elke dag keihard werkt", vervolgt Mourinho, die Memphis zeker nog niet af wil schrijven.

"Als er in januari geen club voor hem komt en er verder niks op de transfermarkt gebeurt, is Memphis gewoon één van mijn selectiespelers waar ik gebruik van kan maken. We hebben dit seizoen nog heel veel wedstrijden te gaan dus we kunnen iedereen tot aan het einde van het seizoen gebruiken. Ik zal hem dan ook altijd blijven steunen en hij kan in de toekomst dan ook zeker nog van waarde voor ons zijn", besluit Mourinho.