Wijnaldum groeit op laatste dag 2016 uit tot Liverpool-held: 'Typisch Wijnaldum'

Wijnaldum groeit op laatste dag 2016 uit tot Liverpool-held: 'Typisch Wijnaldum'

01-01-2017 11:14

Georginio Wijnaldum is op de laatste dag van 2016 uitgegroeid tot held van Liverpool. Hij kopte in de kraker tegen Manchester City namelijk raak en werd met zijn 1-0 de matchwinner. Na afloop was de oud-speler van onder meer Feyenoord en PSV lyrisch over zijn manager Jürgen Klopp.

"Een typische Wijnaldum-goal: komen en binnenkoppen", begint de hoofdrolspeler over zijn goal in gesprek met Ziggo Sport. "Toen de bal voor het doel kwam, wist ik al dat ik hem niet in een hoek moest koppen maar gewoon op doel. Het is altijd mooi om te scoren, dat gevoel went nooit. Maar in een topper tegen Manchester City... Dat is natuurlijk helemaal mooi. De sfeer op Anfield went ook nooit, dat klopt. Ik krijg iedere keer kippenvel als ik het veld op kom. Ook als ik naar mijn teamgenoten kijk, de spelers met wie ik speel... Het zijn gewoon hele goede spelers. Ik geniet er van."

Wedden

Meer odds

De rol van manager Klopp is volgens Wijnaldum heel belangrijk. "Hij heeft een groot aandeel in dit succes. Hij wil ons op een bepaalde manier laten spelen, hij geeft ons ook veel vertrouwen. Daardoor voetbal je als speler ook veel lekkerder. Als je als speler je kwaliteiten gebruikt in een wedstrijd waarin dat niet moet, zullen de meeste trainers schreeuwen. Dat is bij Klopp niet zo, hij moedigt je juist aan. Hij wordt boos als je je kwaliteiten niet gebruikt."

"Het was een goede goal, ook dankzij de voorzet van Adam Lallana", zei Wijnaldum, geciteerd door VI tegenover BT Sport. "Ik stond klaar om hem binnen te koppen. Of het leek op een treffer van Alan Shearer? Hij maakte inderdaad veel goals met het hoofd, maar ik doe dat ook geregeld. Mensen denken dat ik niet kan koppen omdat ik niet heel lang ben. Vroeger trainde ik echter veel op kopballen."