Update: 'Concrete belangstelling uit België voor middenvelder van FC Groningen'

Update: 'Concrete belangstelling uit België voor middenvelder van FC Groningen'

02-01-2017 07:30
16

Net als Albert Rusnak, Hans Hateboer, Hedwiges Maduro en Bryan Linssen komt ook Simon Tibbling in aanmerking voor een wintertransfer. De 22-jarige middenvelder van FC Groningen staat volgens Zweedse media in de belangstelling van clubs uit België en Duitsland. 

Fotbolldirekt meldt dat een aantal ploegen uit de Jupiler Pro League het oog heeft laten vallen op Tibbling. Het zou gaan om onder meer Anderlecht en Club Brugge. Ook vanuit de Bundesliga is er belangstelling voor de middenvelder, die sinds januari 2015 actief is in de Eredivisie. FC Ingolstadt en Darmstad 98 - momenteel de nummer zeventien en achttien van de Duitse competitie - zijn in de markt voor Tibbling. De Zweed heeft nog een contract tot medio 2019. 

Er lijken in januari de nodige mutaties plaats te gaan vinden bij Groningen. Rusnak lijkt op korte termijn de overstap te maken naar de Verenigde Staten en Hateboer, wiens contract in de zomer afloopt, staat volgens De Telegraaf in de belangstelling van clubs uit de Serie A en de Premier League. RC Genk werd afgelopen maand gelinkt aan Linssen, terwijl Maduro van FC Groningen toestemming heeft gekregen om te vertrekken uit het Noordlease Stadion. 

Update 02-01, 7.30 uur: Ook Het Laatste Nieuws meldt dat Tibbling op de verlanglijst van Club Brugge staat. De doorgaans betrouwbare Belgische bron stelt dat het de grote vraag is wat de Zweed van Groningen moet kosten. Bij Club Brugge kan hij als defensieve middenvelder dan ook de vervanger worden voor Timmy Simons, al heeft hij zijn voetbalpensioen nog niet wereldkundig gemaakt.