Update: Besiktas presenteert Babel: 5,4 miljoen euro in 2,5 jaar

Update: Besiktas presenteert Babel: 5,4 miljoen euro in 2,5 jaar

02-01-2017 13:48
9

Besiktas maakt maandag de komst van Ryan Babel wereldkundig. Turkse media melden dat de transfervrije aanvaller en de regerend landskampioen definitief een akkoord hebben bereikt over een contract. 

Babel gaat waarschijnlijk voor tweeënhalf jaar - tot medio 2019 - tekenen in Istanbul. Een week geleden werd bekend dat Besiktas aan kop ging in de race om de handtekening van de 43-voudig international. De transfer van Babel was daarna plots onzeker, omdat hij ineens hogere eisen op tafel zou hebben gelegd. Nu zijn de laatste plooien alsnog gladgestreken. 

Tussen 2013 en 2015 was Babel ook al actief in de Süper Lig. In dienst van Kasımpaşa maakte de rechtspoot veertien competitiedoelpunten in twee seizoenen. Babel verkaste naar Al Ain, in de Verenigde Arabische Emiraten, en ging in september 2016 aan de slag bij Deportivo La Coruna. In Galicië speelde de aanvaller zich met vier goals in elf Primera Division-optredens weer in de kijker. Zijn contract liep op 31 december af. 

Update 2-1 10.27: Besiktas versterkt zich definitief met Ryan Babel. Dat maakt de Turkse club bekend via de officiële kanalen. De voormalig aanvaller van onder meer Ajax ondergaat op dit moment nog de medische keuring. Naar verwachting tekent hij daarna een verbintenis tot 2019 bij de Turkse grootmacht.

Update 2-1 13.48: Ryan Babel mag zich officieel speler van Besiktas noemen. De dertigjarige aanvaller heeft maandagmiddag zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2019. Besiktas maakt en passant ook het salaris van Babel bekend: de rest van het seizoen 1,2 miljoen euro en de volgende twee seizoenen 2,1 miljoen plus bonussen.