Dominante Stam zorgt voor veel respect in Engeland: 'Ondenkbaar'

Dominante Stam zorgt voor veel respect in Engeland: 'Ondenkbaar'

02-01-2017 08:58

Roy Beerens is maar wat blij met Jaap Stam als trainer. De aanvaller van het Engelse Reading kan het prima vinden met de karakteristieke Nederlander. Stam is sinds afgelopen zomer bezig aan zijn eerste klus als hoofdtrainer en doet dat volgens Beerens prima.

"We hadden laatst drie weken achter elkaar geen dubbel wedstrijdprogramma, toen waren de trainingen behoorlijk pittig", zegt Beerens in gesprek met Metro. "Dan zit Jaap er bovenop. Tijdens zulke trainingen beleeft hij het meeste plezier. In Nederland vergeten we soms hoe groot voetballers als Jaap en pakweg Ruud van Nistelrooy waren. In Engeland is dat ondenkbaar. Als de jongens hier over dergelijke spelers praten, druipt het respect ervan af. Ze doen alles wat Jaap zegt."

Reading doet het met een derde plaats in de Engelse Championship uitstekend, maar Beerens vraagt zich af hoe Stam reageert als de club in een dip zit. "Nu is alles natuurlijk rozengeur en maneschijn, maar ik weet niet hoe de trainer is als het minder gaat. Maar zoals ik hem nu ken, gaat hij een mooie toekomst als coach tegemoet."