'Ajax op zoek naar aanvallende versterking en laat oog vallen op Mertens'

'Ajax op zoek naar aanvallende versterking en laat oog vallen op Mertens'

02-01-2017 12:23
4

Ajax heeft interesse in Dries Mertens. Met dat bericht komt het Engelse The Daily Star maandag. De Amsterdammers zijn nog op zoek naar een aanvallende versterking voor de vleugels en zouden het oog hebben laten vallen op de voormalig PSV'er.

Het Britse medium schrijft dat Ajax interesse heeft, maar dat ook clubs als Everton, Tottenham Hotspur, Liverpool en Bayern München achter de Belg aan zitten. Als de Amsterdammers daadwerkelijk geïnteresseerd zijn, is het de vraag of Mertens haalbaar is. De rappe aanvaller staat momenteel onder contract bij Napoli en voelt er wellicht niet veel voor om weer terug te keren naar de Eredivisie, als hij ook de stap kan maken naar de Engelse en de Duitse top.

Dan is het nog de vraag of Ajax kan voldoen aan de salariseisen van Mertens. De Belg pakt in Italië een miljoenensalaris. Ook de transfersom kan de nodige problemen opleveren. Volgens The Daily Star heeft het Everton van Ronald Koeman een bod uitgebracht van vijftien miljoen euro, maar de verwachting is dat Napoli meer gaat vragen voor de trefzekere aanvaller, die er dit seizoen al elf competitiegoals in heeft liggen.