'Roda stuurt grootste talent van Australië alweer terug: ook oud-PSV'er mag weg'

'Roda stuurt grootste talent van Australië alweer terug: ook oud-PSV'er mag weg'

02-01-2017 21:35
15

Roda JC wil deze winter afscheid nemen van twee spelers. Voor middenvelders Farshad Noor en Daniel De Silva (foto) is er géén toekomst in Limburg, zo schrijft Voetbal International.

Noor en De Silva reizen woensdag zodoende niet mee met Roda wanneer de club op trainingskamp naar Portugal gaat. De spelers komen dit seizoen nauwelijks aan spelen toe bij de nummer zeventien van de Eredivisie. Noor kwam anderhalf jaar geleden naar Roda vanuit de PSV-opleiding. Onder toenmalig coach Darije Kalezic kwam Noor tot veel speelminuten, maar dit veranderde toen Yannis Anastasiou deze zomer aan zijn klus in Kerkrade begon.

De Silva werd vorige zomer op zijn beurt gepresenteerd als 'het grootste talent van Australië'. De speler wordt gehuurd van Perth Glory, maar kan de torenhoge verwachtingen niet inlossen bij Roda. De kans is groot dat De Silva deze winter terugkeert naar Australié omdat Anastasiou ook van de negentienjarige speler nauwelijks gebruikmaakt. Net als Noor en De Silva reist ook Tim Blättler niet mee naar Portugal. De spits heeft ook weinig uitzicht op speelminuten en mag van de club verhuurd worden.