Nijland rekent op snel akkoord: We zullen voor hem geen vervanger halen

Nijland rekent op snel akkoord: "We zullen voor hem geen vervanger halen"

02-01-2017 23:46
6

Hans Nijland rekent op een akkoord tussen FC Groningen, Real Salt Lake City en Albert Rúsnak over een winterse transfer. "Eén dezer dagen verwacht ik daarover duidelijkheid", laat de algemeen directeur weten aan Voetbal International.

Nijland heeft deze winter een duidelijke missie: "We willen onze salarishuishouding wat beter in balans krijgen", zegt hij. "We geven nu iets meer uit dan begroot en dat komt onder meer omdat we een te grote selectie hebben. Voor Rusnák zullen we dan ook geen vervanger halen, die hebben we met Oussama Idrissi al in huis."

"Van Danny Hoesen, Hedwiges Maduro en Martijn van der Laan is bekend dat ze mogen vertrekken, maar vooralsnog is er niets concreet. Zulte Waregem heeft drie weken geleden interesse in Bryan Linssen kenbaar gemaakt, maar daarna hebben we niets meer gehoord. Ik hoor dat er veel belangstelling vanuit België is voor Simon Tibbling, maar bij ons heeft zich niemand voor hem gemeld", aldus Nijland, die ook Hans Hateboer nog hoopt te verkopen. Het contract van de verdediger loopt komende zomer af.

"Hans wil zijn contract niet verlengen en dat is zijn goed recht. Maar mijn commerciële hart bloedt als een zelf opgeleide speler transfervrij de deur uit loopt. Vandaar dat we er alles aan doen hem nog in deze window te zullen verkopen", besluit Nijland.