'Ajax richt zich vol op Braziliaanse markt en wil komende weken transfer afronden'

'Ajax richt zich vol op Braziliaanse markt en wil komende weken transfer afronden'

03-01-2017 13:46
54

Ajax heeft zijn lijstjes voor deze transferperiode klaarliggen. Volgens Voetbal International prijken de namen van Ridgeciano Haps (AZ) en Sam Larsson (sc Heerenveen) op de lijstjes, maar ook die van een Braziliaanse buitenspeler.

Het gaat volgens het weekblad niet om Everton Felipe, de Braziliaanse aanvaller van Sport Recife die wel door Ajax bekeken is, maar niet als eerste keuze is aangemerkt. Wel zijn de Ajax-scouts de afgelopen weken intensief in Brazilië gaan scouten naar een rechtsbuiten die ook vanaf links kan spelen. Ajax heeft de rapporten van de scouts ontvangen en de komende weken moet een transfer vorm gaan krijgen. Namen noemt Voetbal International niet.

Pas als de komst van een Braziliaanse buitenspeler uitblijft, zal Ajax naar de binnenlandse markt gaan kijken, waaronder naar Larsson. Ook Haps staat op het wensenlijstje van Ajax. De linksback geldt als een van de revelaties in de Eredivisie en wordt net als Larsson al een tijdje gevolgd door de nummer twee van de Eredivisie.