Droom van Vitesse-talenten komt uit: 'Ben niet alleen voor de lol hier'

Droom van Vitesse-talenten komt uit: 'Ben niet alleen voor de lol hier'

03-01-2017 18:21

Voor twee Vitesse-talenten kwam er een grote droom uit. Kai Koreniuk en Julian Calor stapten maandag met de ploeg op het vliegtuig richting het trainingskamp in Spanje. Ze hopen dat het niet bij dat ene weekje blijft.

"Ik hoop namelijk dat ik mijzelf hier kan laten zien", zegt aanvaller Koreniuk tegen Omroep Gelderland. "Ik wil hard werken en laten zien dat ik bij het eerste kan horen. Het is mijn bedoeling om binnenkort aan te sluiten bij het eerste, dat ik vaker mee ga doen. Het moet hier niet bij ophouden. Koreniuk kijkt z'n ogen uit in Spanje en leert veel van Ricky van Wolfswinkel. "Het is mooi om met zulke goede voetballers samen te spelen. Ik kan veel van Ricky leren. Hij weet bijvoorbeeld door zijn ervaring waar hij moet zijn voor de goal, op de juiste momenten en met de juiste timing."

Ook middenvelder Calor heeft het erg naar z'n zin. "Het is echt tof dat ik met deze jongens mee mag. Ik had het niet verwacht. Het ging dit seizoen wel lekker en natuurlijk hoop je wel dat je mee mag, maar dit is toch een soort van droom. Vannacht werd ik wakker, gister werd ik wakker en eergisteren werd ik wakker. Telkens dacht ik: het is bijna zover. Ik had er kriebels van. Het doel is om mezelf in de kijker te spelen en te zorgen dat ik mag aansluiten. Ik hoop stiekem op meer dan alleen dit weekje. Ik ben namelijk niet alleen maar voor de lol hier."