'Eerste Nederlander lijkt op weg naar China na bod van 3 miljoen euro'

'Eerste Nederlander lijkt op weg naar China na bod van 3 miljoen euro'

03-01-2017 19:25
11

Tjaronn Chery wordt zo goed als zeker de eerste Nederlander die in 2017 voor China kiest. Guizhou Hengfeng Zhicheng is bereid drie miljoen euro te betalen voor de speler van Queens Park Rangers.

Dat melden verschillende media in Engeland én China dinsdag. Chery diende kort voor de jaarwisseling een transferverzoek in bij QPR en de Championship-club stemde daarmee in. Het is daardoor een kwestie van tijd tot de oud-speler van ADO Den Haag en FC Groningen een nieuwe club vindt.

De keuze lijkt te vallen op Guizhou Hengfeng Zhicheng, dat afgelopen seizoen promoveerde naar het hoogste niveau. Om geen modderfiguur te slaan, is Guizhou van plan om net als veel andere Super League-clubs met geld te smijten. Chery moet de eerste 'aankoop van naam' worden.

Chery was dit seizoen goed voor vier doelpunten en drie assists bij QPR, dat in de middenmoot van het Championship staat. "Mijn einddoel is de Premier League", zei hij enkele weken geleden nog tegen Omroep West. "Als dat met QPR kan, zou het supermooi zijn. Als dat niet kan, moeten we toch voor het hoogste gaan."