Onverwachte hereniging in Utrecht: 'Er zijn nu drie Wijzen uit het Oosten hier'

Onverwachte hereniging in Utrecht: 'Er zijn nu drie Wijzen uit het Oosten hier'

04-01-2017 10:45
3

Wout Brama stapte deze transferperiode over van PEC Zwolle naar FC Utrecht. Een stage bij Huddersfield Town daargelaten, is het de eerste keer dat de geroutineerde middenvelder voor een club buiten Overijssel gaat voetballen. De stap van de nummer zestien naar de nummer zes van de Eredivisie geeft hem nieuwe energie, zo legt de dertigjarige Brama uit aan het Algemeen Dagblad.

De geboren Almeloër moet in de Galgenwaard de blessure van Rico Strieder opvangen en wil zijn kans met beide handen aanpakken. "Het is verschrikkelijk voor Rico dat hij zijn kruisband heeft gescheurd, maar dit geeft mij een nieuwe kans. Ik ben er van overtuigd dat ik zijn rol in kan vullen. Utrecht speelt tactisch een lastig systeem. Ook voor mij ligt er een uitdaging om in een ruit te gaan spelen. Maar ik heb vertrouwen in mezelf. Als je de tactiek snapt, kun je het ook uitvoeren."

Wedden

Meer odds

Het feit dat Erik ten Hag – ook een Tukker - trainer is in de Domstad, is een belangrijke keuze geweest voor de overstap naar FC Utrecht. "Deze trainer heb ik meegemaakt vanaf de B1 tot en met de A1. Later was hij bij Twente assistent van Jan van Staa, Fred Rutten en Steve McClaren. Ik ken hem als een strenge, rechtvaardige trainer, met de nodige regeltjes. Maar dat schijnt nu minder te zijn. Tactisch is er geen trainer van wie ik zoveel heb opgestoken als Ten Hag. Er zijn nu drie Wijzen uit het Oosten hier in Utrecht", sluit Brama af, doelend op zijn trainer, Evert Bleuming (hoofd scouting) en zichzelf.