Van Nistelrooy staat voor start trainerscarrière: PSV ziet het helemaal zitten

Van Nistelrooy staat voor start trainerscarrière: PSV ziet het helemaal zitten

05-01-2017 15:04
4

PSV heeft Ruud van Nistelrooy op het oog als nieuwe trainer voor Jong PSV. Dat laat het Eindhovens Dagblad weten. Hij kan de opvolger worden van Pascal Jansen, die na dit seizoen weer hoofd jeugdopleiding wordt als vervanger van Art Langeler.

De 41-jarige Van Nistelrooy voert vaak gesprekken met de leiding van de club én jeugdopleiding en denkt op dit moment over zijn toekomst na. Hij wil zelf bepalen wanneer hij in het diepe springt als trainer, een functie die hij wel ambieert. Van Nistelrooy is natuurlijk geen onbekende bij PSV, waar hij momenteel al actief is als individueel trainer in de jeugdopleiding.

Wedden

Meer odds

In het verleden was Van Nistelrooy als speler al heel succesvol bij PSV. Jansen heeft aangegeven dat hij in de oud-topspits een prima opvolger voor zichzelf ziet als trainer van Jong PSV. Maar PSV heeft meer opties, ook al wordt de optie-Van Nistelrooy breed gedragen. De club wil het liefst een oud-speler die de werkwijze van de club kent naar voren schuiven.

Jürgen Dirkx is volgens het ED mogelijk een kandidaat. Ook met Mark van Bommel wordt regelmatig gesproken over diens toekomst als trainer. Hij is al individueel trainer bij PSV in de jeugd en is assistent-bondscoach bij Saudi-Arabië. Hij kan een jeugdteam op dagelijkse basis trainen, want PSV staat open voor een dergelijke samenwerking.

Bij Omroep Brabant ging Jansen verder in op het nieuws rond Van Nistelrooy. "Hij zou een fantatische trainer zijn voor Jong PSV, dus als jij hem zo ver kunt krijgen... Dat zou mooi zijn."