Fonte dient transferverzoek in bij Southampton: ''Salarisverhoging afgeslagen'

Fonte dient transferverzoek in bij Southampton: ''Salarisverhoging afgeslagen'

05-01-2017 17:15
4

Jose Fonte wil Southampton verlaten. De aanvoerder van The Saints heeft een transferverzoek ingediend bij de directie van de Premier League-club.

De Portugees had de kans om zijn contract bij Southampton te verlengen, maar sloeg diverse aanbiedingen af. Hij wil weg. "Hij had verschillende kansen om zijn contract bij ons te verlengen. Het is zijn goed recht om dat niet te doen", zegt technisch directeur Les Reed tegen de BBC. "Hij heeft duidelijk gemaakt dat hij graag de transfermogelijkheden wil bekijken. Op dat punt zitten we nu. Jose wil de club verlaten. Hij heeft officieel een transfer aangevraagd."

Wedden

Meer odds

Het contract van de 33-jarige verdediger loopt nog tot de zomer van 2018, maar Fonte is niet van plan die uit te dienen. De ploeggenoot van Virgil van Dijk werd afgelopen zomer in verband gebracht met Manchester United, maar van een transfer kwam het niet. Bij Southampton kon Fonte onder betere voorwaarden verlengen, maar dat sloeg hij af. "Hij heeft de kans om zijn salaris te verhogen afgeslagen en ook de mogelijkheid om zijn contract met een jaar te verlengen", zegt Reed.