Wijnaldum tekent in Amerika: 'Ik ken hem nog vanuit onze tijd in Nederland'

Wijnaldum tekent in Amerika: 'Ik ken hem nog vanuit onze tijd in Nederland'

05-01-2017 19:38
4

Giliano Wijnaldum zet zijn loopbaan voort in de Verenigde Staten. De linksback heeft een contract getekend bij Philadelphia Union, dat hem overneemt nadat hij clubloos vertrok bij het VfL Bochum van trainer Gertjan Verbeek.

Wijnaldum komt bij Philadelphia Union Ernest Stewart tegen, die in het verleden directeur was bij AZ en die functie nu bekleedt bij de Amerikaanse club. "Het is een jonge speler met wie ik eerder heb samengewerkt in Nederland", vertelt Stewart op de clubsite. "Ik weet hoeveel potentie hij heeft en we zijn erg blij dat hij onze selectie komt versterken. Ik geloof dat hij een mooie toekomst voor zich heeft bij onze club."

Wijnaldum, de jongere broer van Oranje-international en Liverpool-speler Georginio Wijnaldum, kwam in Nederland behalve voor AZ ook uit voor Sparta Rotterdam en Go Ahead Eagles. Bij Bochum beleefde de verdediger zijn eerste buitenlandse avontuur. Met AZ speelde hij in het seizoen 2012/13 de bekerfinale van Nederland. In totaal speelde hij 65 wedstrijden in de Eredivisie.