Dit was de ochtend: Ajax wil contract verlengen, Anastastiou verlaat Roda-kamp

Dit was de ochtend: Ajax wil contract verlengen, Anastastiou verlaat Roda-kamp

06-01-2017 12:30
1

In de rubriek 'Dit was de ochtend' vat VoetbalPrimeur elke dag de belangrijkste nieuwtjes van de dag tot de middag samen. Je ziet zo snel welke verhalen er momenteel hot zijn in binnen- en buitenland.

Ajax gaat in gesprek met Schöne
Marc Overmars meldt zich vrijdag op het trainingskamp van Ajax in Portugal. Eén van de zaken die de directeur spelersbeleid daar oppakt, is de contractverlenging van Lasse Schöne. Ajax is tevreden en wil de Deense routinier langer vastleggen. "We gaan met hem in gesprek. Dat klopt", aldus Overmars. (De Telegraaf)

Go Ahead Eagles doet zaken met Liverpool
Go Ahead Eagles heeft gestunt door zaken te doen met Liverpool. De club uit Deventer heeft Pedro Chirivella te pakken. De negentienjarige middenvelder komt over van Liverpool en speelt de tweede seizoenshelft op huurbasis bij Go Ahead. "Ik heb hem zelf zien spelen in Liverpool en was onder de indruk van zijn voetballende kwaliteiten", zegt technisch manager Dennis Bekking.

Swansea-manager bevestigt interesse in PSV'er Narsingh
Swansea-manager Paul Clement bevestigt dat de Premier League-club geïnteresseerd is in Luciano Narsingh. Een deal tussen PSV en Swansea is er nog niet. Swansea houdt zich nog even op de vlakte. "Hij is een speler die door ons in de gaten wordt gehouden, maar we hebben nog geen beslissingen genomen over spelers die komen of vertrekken", aldus Clement. (Sky Sports)

Anastasiou verlaat Roda JC-kamp
Roda JC-trainer Yannis Anastasiou verblijft niet langer op het trainingskamp van zijn club. De oefenmeester moest het kamp verlaten vanwege 'ernstige privé-omstandigheden'. Het Limburgs Dagblad meldt dat de schoonvader van de Griekse trainer is overleden en dat technisch directeur Ton Caanen tijdelijk assisteert bij de training.

Ajax heeft goud in handen
Matthijs de Ligt kan niet meer stuk. De zeventienjarige centrale verdediger van Ajax beleefde dit seizoen zijn doorbraak in het eerste elftal en krijgt al regelmatig kansen van trainer Peter Bosz. Onder andere Toine van Peperstraten is enthousiast. "Ik zie in hem een grote Nederlandse verdediger. Ik weet zeker dat hij straks het Nederlands elftal gaat halen", zegt Van Peperstraten. (FOX Sports)